fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με αντικείμενο τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, το νομοσχέδιο θα αφορά τόσο σε ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση, όσο και για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται πιο ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των δικηγόρων.  

Στα εργατικά, αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία η Εργάνη. Επίσης, πλέον θα γίνει πιο εύκολο το κλείσιμο των επιχειρήσεων, εάν αυτές παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Τέλος, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Οι αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Πηγή: efsyn.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.