fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Το ΣΔΟΕ ζητά άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών

Το άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών έχει ζητήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ερευνήσει 9.620 υποθέσεις φοροδιαφυγής, αδικαιολόγητες δαπάνες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Με το άνοιγμα των λογαριασμών αναζητούνται... τεκμήρια για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 Εισαγγελικές Παραγγελίες,για διενέργεια ελέγχων και διεκπεραιώνονται 43 Διοικητικές συνδρομές.

Μεγάλος αριθμός ανοίγματος λογαριασμών αφορά στην «εξαγωγή» εμβασμάτων στο εξωτερικό αλλά και «απότομο» πλουτισμό. Μεταξύ των άλλων η έρευνα εστιάζεται σε επαγγελματικές κατηγορίες «υψηλού κινδύνου» (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κ.ά.).

Το ΣΔΟΕ έχει υπεκαλύψει τους στόχους που είχαν τεθεί για τους ελέγχους. Σύμφωνα με το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2012, προκύπτει κάλυψη των στόχων για ελέγχους κατά 113% στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου. Την περίοδο των εορτών το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.

Οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά (εμπορικά καταστήματα) είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έκοβαν αποδείξεις. Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1.516 παραβάσεις.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.