fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

«ΟΧΙ» ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - Καμιά εξαίρεση για το ενιαίο μισθολόγιο

Kάθε ενδεχόμενο για εξαίρεση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου - βαθμολογίου του Δημοσίου απέκλεισε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης - Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τις προτεραιότητες του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι είναι αντιληπτές οι δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο, ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. «Το Δημόσιο έχει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που δεν αντιμετωπίζονται με μαγικές συνταγές και επίσης σίγουρο είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Βεβαίως υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες θα εφαρμόσουν το νόμο. Υπουργικές αποφάσεις, αποφάσεις των διοικήσεων, αλλά πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατάληψη
Αναφερόμενος στην κατάληψη του Κέντρου Ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια από εργαζόμενους που προκαλεί καθυστερήσεις στα δρομολόγια ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα των εργαζόμενων που εργάζονται κανονικά.

Χθες το βράδυ, πάντως, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν την κατάληψη στο Κέντρο Ελέγχου.

Εν τω μεταξύ και χθες συνεχίστηκαν τα προβλήματα λόγω της κατάληψης του αμαξοστάσιου των Σεπολίων του Μετρό με αποτέλεσμα τα δρομολόγια στις γραμμές 2 (Αγ. Αντώνιος - Αγ. Δημήτριος) και 3 (Αιγάλεω - Δουκ. Πλακεντίας ) να διεξάγονται ανά έξι λεπτά.

Ταυτόχρονα δεν πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό στο Σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.