fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Εχει εξασφαλίσει τα 570 εκατ. ευρώ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα ονόματα των αναδόχων και συμβούλων της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 730 εκατ. ευρώ με συμμετοχή ιδιωτών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των αναδόχων θα είναι Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Bank of America και η Morgan Stanley.

Η Πειραιώς έχει ήδη εξασφαλίσει τα 570 εκατ. ευρώ και απαιτούνται άλλα 160 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ιδιωτικής συμμετοχής χωρίς την έκδοση CoCos.

Αυτά τα 160 εκατ. ευρώ που υπολείπονται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα καλυφθούν από ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές - ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και επιφανείς Ελληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Οπως είναι γνωστό, το ελάχιστο ποσό των 518 εκατ. ευρώ, που απαιτείται για να παραμείνει ιδιωτική η τράπεζα, έχει υπερκαλυφθεί από τον πορτογαλικό όμιλο BCP και τη γαλλική Societe Generale, καθώς έχουν εξασφαλιστεί κεφάλαια ύψους 570 εκατ. ευρώ.

Επίσης τα στελέχη της τράπεζας έχουν ήδη ολοκληρώσει τις παρουσιάσεις τους στο Λονδίνο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιάσουν τις προοπτικές του ομίλου σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς ανέρχεται στα 7,3 δισ. ευρώ και το ζητούμενο είναι η τράπεζα να αποφύγει την έκδοση CoCos και κατ' επέκταση το υψηλό κόστος που τα συνοδεύει, αφού για 2 δισ. ευρώ CoCos η επιβάρυνση ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: Έθνος

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.