fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ βάσει εγκυκλίου 21/2019 για και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αυτών

 Προς:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  • Υπουργό, κα Αχτσιόγλου Ευτυχία
  • Ε.Φ.Κ.Α.
  • Διοικητή, κο Σέμπο Λάμπρο
  • Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων

 Κοινοποίηση:

  • Αναπ. Υπουργό, κα Φωτίου Θεανώ
  • Υφυπουργός, κο Πετρόπουλο Αναστάσιο

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2019

 

«Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ βάσει εγκυκλίου 21/2019 για και

καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αυτών»

Αξιότιμοι κύριοι,

   Παρακαλούμε για την παράταση υποβολής συμπληρωματικών ΑΠΔ που αφορούν τις αμοιβές διαχειριστών για τις μισθολογικές περιόδους 06/2018 έως 03/2019, καθώς και για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών αυτών ήτοι 30/06, έως 29/07/2019, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων με μαγνητικό ή ψηφιακό μέσο στην αρμόδια Υπηρεσία Ε.Φ.Κ.Α. της έδρας του εργοδότη, όπως ακριβώς ορίζεται στην εγκύκλιο 21/2019.

   Κατανοούμε απόλυτα τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας της οποίας ηγείστε και την πολυπλοκότητα του εκάστοτε θέματος προκειμένου να ληφθεί και να ανακοινωθεί μια διευκρίνιση, μια απόφαση ή μια εγκύκλιος, αλλά παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και την πλευρά των νομικών οντοτήτων και των συναδέλφων, που στόχος τους είναι η ακριβής τήρηση των αποφάσεών σας. Η εν λόγω εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις  22/04/2019 και θα πρέπει να υλοποιηθεί έως την 30/06/2019.

   Δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου, ζητάμε να κατανοήσετε πως δεν είναι εφικτή η πρόβλεψη και οργάνωση τόσο της εργασίας όσο και του οικονομικού προγραμματισμού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων έχει μεταφερθεί για τις 29/07, το αίτημά μας το υπαβάλλουμε με το σκεπτικό ότι η ζητούμενη παράταση δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.  

Αιτούμαστε επίσης, δεδομένου ότι τα ποσά που προκύπτουν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπέρογκα, τη δημιουργία της δυνατότητας αποπληρωμής τους σε αρκετές δόσεις για τους ασφαλισμένους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.