ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΑΤA ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΙΣ 17.6.2024 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στην οποία συμμετέχει ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, αποφάσισε, στο πλαίσιο των δράσεών της κατά του νέου φορολογικού νόμου και σε υλοποίηση της από 3.6.2024 απόφασής της,  να διοργανώσει  τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00 συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και καλεί τα μέλη των φορέων που μετέχουν  να συμμετάσχουν  σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι με τις Αιτήσεις Ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεαμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

Επίσης, την ίδια μέρα, έχουν αποφασιστεί από διάφορους κλάδους και άλλου τύπου κινητοποιήσεις και δράσεις , οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον κάθε φορέα.

Για τον ΛΣΑ,

Ο Πρόεδρος

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα