fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26.04.2013

 Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη διαδικασία αποστολής φορητών ιατρικών οργάνων»
 Κύριοι, 
 
Ύστερα από αναφορές μελών του Συλλόγου μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διαδικασία που τηρείται από κάποια Δημόσια Νοσοκομεία σχετικά με τη μεταφορά ιατρικών οργάνων και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πρακτική αυτή.
Τα φορητά ιατρικά όργανα χρειάζεται να σταλούν για έλεγχο και πιστοποίηση καλής  λειτουργίας, επαναβαθμονόμηση ή ακόμα και  επισκευή στους αρμόδιους φορείς ή στους κατασκευαστές αυτών.
Για την μεταφορά αυτή ΔΕΝ εκδίδεται δελτίο αποστολής αλλά ένα ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΓΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ για ΕΠΙΣΚΕΥΗ, τυπωμένο σε ένα απλό φύλλο χαρτί Α4 στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του παγίου, η αιτιολογία εξόδου, η επωνυμία του παραλήπτη, η ημερομηνία και η ώρα παραλαβής, η ημερομηνία και η ώρα επιστροφής .
Στο στοιχείο αυτό επίσης αναφέρετε το Νοσοκομείο και η Διαχείριση, ο Α/Α του εντύπου και η ημερομηνία παράδοσης και φέρει τις υπογραφές του Βεβαιώσαντα τεχνικού, του Διαχειριστή, του Παραδίδοντα και του Παραλήπτη.
Ο παραλήπτης των εν λόγω φορητών ιατρικών οργάνων θα πρέπει να εκδώσει το σχετικό παραστατικό για την διακίνηση αυτών προκειμένου να είναι σύννομη ή όλη
 
 διαδικασία αφού το σχετικό παραστατικό δεν έχει εκδοθεί από το Νοσοκομείο ως οφείλει. 
Η διαδικασία αυτή δημιουργεί προβλήματα στις εταιρείες που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση της επαναβαθμονόμησης ή της επισκευής των φορητών ιατρικών οργάνων γιατί, εάν ακολουθήσουν τις οδηγίες του Κ.Φ.Α.Σ., δημιουργούν αρνητική αποθήκη, γεγονός παράνομο και πολύ σοβαρό, όπως γνωρίζετε.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε τα δέοντα για την επίλυση του αναφερόμενου θέματος.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.