fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 01.05.2013

Θέμα: «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»
 
Κύριοι,
 
Σύμφωνα με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και κινήσεις-αποφάσεις που λαμβάνονται κατά καιρούς διαφαίνεται μία προσπάθεια συρρίκνωσης του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού, γεγονός που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των ελεγκτικών εταιρειών.
 
Η απόφαση της έκδοσης του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης και του ασφαλιστικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές και μόνο, δε θα μπορούσε να είναι παρά ζημιογόνα  για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, αφού δημιουργούνται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, μονοπωλιακές συνθήκες για τις ελεγκτικές εταιρείες, παραγκωνίζοντας τον κλάδο των λογιστών- φοροτεχνικών και υποβαθμίζοντας το επάγγελμα σε βάρος 45000 και πλέον οικογενειών.
 
Παρακαλούμε να τεθούν σαφή όρια στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού και να σταματήσει η οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει από το 1997 με το Ν.2515/97 και το Π.Δ. 340/1998.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, θα επικαλεστεί τη συμπαράσταση όλων των αρμόδιων φορέων και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος, θα κινηθεί νομικά.
 
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.