Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

 Σε συνέχεια της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4557/2018 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», σας ενημερώνουμε ότι στο νέο πλαίσιο εργασιών το Λογιστικό Γραφείο προβαίνει:

  • Σε λήψη μέτρων πλήρους συμμόρφωσης με τις διατάξεις της νομοθεσίας, με ορθή χρήση πιστοποιημένων εργαλείων.
  • Σε συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας και τήρηση αρχείου και δεδομένων, όπως προβλέπεται, για τις Ελεγκτικές Αρχές.
  • Σε προσφορά των νέων υπηρεσιών - σύμφυτων με τον Νόμο - προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι κυρώσεις δύναται να καταλήξουν μέχρι και σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας, προκειμένου να είναι σε θέση να προσκομίζουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα και αληθή στοιχεία και δεδομένα που τυχόν ζητηθούν από τον Λογιστή – Φοροτεχνικό τους, για τις απαιτούμενες διαδικασίες στην νέα παροχή υπηρεσίας.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό αλλά και η ενδεχόμενη διακριτή αμοιβή για τις υπηρεσίες «ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ», συνοδευόμενη από το σχετικό νόμιμο παραστατικό προς τον εντολέα - πελάτη κρίνονται απαραίτητα, στο πλαίσιο εύρυθμης συνεργασίας πολιτών και επιχειρήσεων με τον Λογιστή-Φοροτεχνικό - συνεργάτη τους.

Για τον Λ.Σ.Α.,

Ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ

 


Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε στο newsletter του
Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών