fbpx
Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 22.05.2013

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει νέο επίκαιρο σεμινάριο με θέμα :

«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Θεματολογία που θα αναπτυχθεί στο σεμινάριο:
•    Υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης.
•    Χρόνος και τρόπος υποβολής.
•    Εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Ειδικές περιπτώσεις όπως: χρήση εταιρικού Ε.Ι.Χ., άσκηση δικαιώματος προαίρεσης στην αγορά μετοχών, μη καταβολή από εργοδότη δεδουλευμένων αποδοχών. Συμπλήρωση του Ε1 μισθωτού.
•    Εισοδήματα από ακίνητα. Ειδικές περιπτώσεις: εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο. Συμπλήρωση του Ε2 και του Ε1 για εισοδήματα από ακίνητα.
•    Εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα. Ειδικές περιπτώσεις: φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων, αυτοέλεγχος. Έντυπο Ε3, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου συμπλήρωσης. Κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου συμπλήρωσης. Μεταφορά των δεομένων στο έντυπο Ε1.
•    Εισοδήματα αλλοδαπής και εισοδήματα αλλοδαπών στην Ελλάδα. Τρόπος συμπλήρωσης του Ε1 και δικαιολογητικά που απαιτούνται.
•    Γεωργικά εισοδήματα. Αντικειμενική μέθοδος.
•    Αντικειμενικές δαπάνες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Πως υπολογίζονται, ποιοι εξαιρούνται, πως καλύπτεται η διαφορά.
•    Αφορολόγητα εισοδήματα. Ποια είναι και πως δηλώνονται στο Ε1.
•    Η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Μειώσεις φόρου, ποιες είναι και ποιοι τις δικαιούνται. Υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων καταναλωτικών δαπανών. Υπολογισμός της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Συμψηφισμός παρακρατούμενων φόρων.

Όλες οι περιπτώσεις θα παρουσιαστούν με παραδείγματα και εφαρμογές κατανόησης.

    Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Βαγγέλης Μιχελινάκης, λογιστής – φοροτεχνικός Α τάξης, σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι υπεύθυνος ύλης του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και συγγραφέας άρθρων και βιβλίων του εκδοτικού οίκου της Νομικής Βιβλιοθήκης με θέματα: φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου, ανάλυσης ισολογισμών, φορολογίας δικηγόρων, ετήσιων οδηγών φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, πρακτικών λύσεων φορολογίας και λογιστικής κλπ. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια με θέματα φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

    Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει τη Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 και ώρες 17:00 έως 22:00 στο ξενοδοχείο Titania Hotel, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, Τ.Κ. 106 78.

    Το κόστος Συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 50,00 € ανά πρόσωπο, είτε φυσικό είτε νομικό.

Για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου
ισχύει η έκπτωση 15%.

Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.